Toestemming NBG

Rechten voor gebruik van de Bijbelteksten
De teksten van de liedjes zijn overgenomen uit de bijbel en ook daar zitten rechten op. Voorheen waren er weinig restricties in het gebruiken van Bijbelteksten op internet en media, maar sinds enige tijd heeft met name het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) de gebruiksvoorwaarden aangescherpt. Zo mogen er maximaal 50 teksten (per keer) zichtbaar zijn op internet en dienen er duidelijke verwijzingen naar de NBG te worden gemaakt.logonbg

Ik heb het Nederlands Bijbelgenootschap benaderd met de vraag wat van de site bijbelopmuziek.nl wordt gevraagd. Er staan immers veel meer dan 50 teksten op de site en vrij gebruik van de liedjes is uitgangspunt van deze site.

Het NBG heeft mede vanwege het unieke karakter toestemming gegeven voor het gebruik van de teksten voor de liedjes op deze site. Om deze reden heeft deze site nu wel (duidelijke) verwijzingen bij het gebruik van de NBG en NBV.

=========================================================
NBG 1951: De bijbeltekst in deze uitgave is ontleend de NBG-vertaling 1951, © Nederlands Bijbelgenootschap 1951.
NBV: De bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan De Nieuwe Bijbelvertaling, © Nederlands Bijbelgenootschap 2004/2007.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *