Vera Kalsbeek

Hallo!

Mijn naam is Vera Kalsbeek. Ik ben getrouwd met Sander en we hebben twee kinderen, Nathalie en Vincent. Ik ben in 2015 begonnen om Bijbelteksten op muziek te zetten.

We hadden een doosje met kaartjes in huis staan met daarop Bijbelteksten. Die gebruikten we om ergens neer te zetten, of als boekenlegger.
Als ik de kinderen naar bed bracht, kwamen we de boekenlegger steeds tegen en bedacht ik een melodie bij die tekst. Dan konden we hem beter onthouden. Nathalie vond dat ik de melodieën maar moest opschrijven, en zo is het begonnen.
Een van de eersten was ‘Wie de Zoon heeft, heeft het leven‘ (1 Joh. 5:12).

Ik vond en vind het erg leuk werk. Het is soms echt even puzzelen om de letterlijke tekst op een passende maat/ritme/melodie te krijgen. Soms kan ik er niet goed van slapen, want dan lig ik melodietjes te bedenken. Dat is het nadeel 😉

Na een tijdje ben ik op internet gaan zoeken of er eigenlijk meer mensen mee bezig waren. En zo kwam ik Henk de Bie tegen, die al jarenlang bezig is en vele prachtige liedjes heeft gemaakt!
Ik waardeer het zeer dat mijn liedjes ook op deze website mogen worden geplaatst en dat er ruimte is voor anderen! Op deze manier kan het een mooi veelkleurig palet worden van Bijbelteksten op muziek in verschillende vertalingen en talen!

De liedjes zijn heel praktisch bruikbaar: zingen voor het slapengaan, bij de maaltijd, op school bij de dagopening, in een huiskring, in de kerk, enz..
Het leuke is dat je soms opeens een tekst/liedje te binnen schiet die opbouwend of troostend is. Of als je de Bijbel leest, of een preek hoort, je regelmatig bekende teksten tegenkomt.

Hierbij deel ik de door mij gemaakte liedjes dan ook graag met anderen. Ik hoop dat het velen tot opbouw mag zijn.

Gods zegen toegewenst!

Vera Kalsbeek