Het zijn de gunstbewijzen des Heren

bijbelboek: (Kl. 3:22-24, NBG) - onbekend, 1980

Het zijn de gunstbewijzen des HEREN, dat wij niet omgekomen zijn, want Zijn barmhartigheden houden niet op.
Elke morgen zijn zij nieuw. Groot is Uw trouw!
Mijn ziel zegt: mijn deel is de HERE, daarom zal ik op Hem hopen.
© NBG: Nederlands Bijbelgenootschap 1951

Een hoopvol lied als middelpunt van een Klaaglied. God is trouw en elke dag toont Hij dat opnieuw. Ook als de wereld om ons heen in het duister gehuld lijkt.

Jeremia schreef een klaagzang op de ondergang van Jeruzalem. Alles wat waarde had voor Israël, het centrum van Gods aanwezigheid op aarde, de stad Jeruzalem, het volk van God – alles was verloren. Menselijkerwijs alleen rampspoed en doffe ellende.

Tegen die zwarte achtergrond steekt dit prachtige lied af als een schitterend juweel.

Ik heb dit lied vele jaren gezongen maar kan niet achterhalen wie de auteur is – vandaar ‘onbekend’. Mocht iemand de naam weten hoor ik dat heel graag. Tevens in de hoop dat er geen bezwaar is tegen het plaatsen van dit kostbare lied – in de hoop dat dit tot zegen van velen mag zijn…

2 gedachten over “Het zijn de gunstbewijzen des Heren”

  1. Dank u voor dit lied te plaatsen. Ik ben nu 43 en zong dit lied in de 4e klas. Dus was ik…. 10? Onze zeer muzikale docent leerde ons dit lied. Meester Westering, moge hij bij onze Vader zijn.
    Ik twijfelde of het een door hem gemaakt lied was of echt bestond. Nu weet ik het. Echter….. Wij leerden hem nog vrolijker te zingen.

  2. Dit lied zongen we in de jaren tachtig van de vorige eeuw in de koffiebar. We zongen het wel ietwat anders. Maar prachtig lied. Omdat het volstrekt tegen het ongeloof de hoop uitzingt. Ik ga een link maken vanuit mijn site naar dit lied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *