Vertrouw op de Here met uw ganse hart

bijbelboek: (Spr. 3:5-7, NBG) - Henk de Bie, 1999

Vertrouw op de Here met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet.
Ken Hem in al uw wegen dan zal Hij uw paden recht maken.
Wees niet wijs in eigen ogen, vrees de Here en wijk van het kwaad.
© NBG: Nederlands Bijbelgenootschap 1951

Dit lied is een oude bekende, maar ik heb de auteur niet kunnen achterhalen (ze staat o.m. in een oud Gideon bundeltje). Ik hoor het graag als ik hier iemand mee kan eren. Ik heb zelf vers 7 daarbij geschreven (los zie lied 27).

Dit vers is de aanleiding geweest om met liedjes schrijven te beginnen, toen ik de kracht van muziek zag bij het memoriseren van een bijbeltekst.

Toen onze oudste dochter 3 jaar werd wilde ze heel graag met de andere kinderen meedoen en wekelijks bijbeltekstje uit het hoofd leren. Meer dan 5 woorden herhalen was al lastig… onze verwachtingen waren niet zo hoog, maar uiteraard vonden we het mooi dat ze zo ijverig mee wilde doen.

Totdat Spr.3:5 werd meegegeven om te leren. We hebben die week 3x het liedje gezongen met haar. Tot onze stomme verbazing lepelde ze aan het eind van de week beide verzen foutloos op. De kracht van muziek kende ik wel, maar dit…

Toen ben ik kort in een wat stoutmoedig gebed gegaan. Ik kón wat noten schrijven en teksten zijn aritmisch enzo, maar ik heb als uitdaging op me genomen om de tekst van de volgende week zo snel mogelijk daarna op noten te zetten. En dat lukte zowaar. Gevolgd door nog een paar weken, uiteindelijk is de website het resultaat. Volgens mij ook in vertrouwen op de Heer met heel je hart en niet steunen op je eigen inzichten (beperkingen, enzovoorts).

7 gedachten aan “Vertrouw op de Here met uw ganse hart”

 1. Goedemiddag,

  Ik probeer het audiofragment te beluisteren, maar dit lukt niet. Bij andere verzen kan ik wel de audio beluisteren. Weet u hier een oplossing voor?

 2. Dag men. de Bie,
  klopt het dat dit fragment het (nog) niet doet?
  Ik wilde ‘m graag gebruiken bij onze jaaropening.
  Hoor het graag,

 3. Fijn dat jullie dit liedje op internet hebben gezet. Ik ken het uit het gideon boekje, maar was dat vergeten..
  Gods zegen voor het nieuwe jaar.

 4. Beste broeder de Bie,
  Wat een mooi getuugenis bij dit nr 197. Onze dochter van 2, bijna 3 leert ook zo snel. Wat een vreugde geeft het de kinderen om te zingen- wat een kostbare lading aan tekst wordt er voor het leven hiermee opgenomen. Ik was geraakt door uw getuigenis- uw beperking en toch zo n mooie melodie- dat bemoedigde me. Hartelijke groet, Marjolein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *