Zo is dan wie in Christus is

bijbelboek: (2 Cor. 5:17, NBG) - Henk de Bie, 1998

Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan. Zie, het nieuwe is gekomen. En dit alles is uit God.
© NBG: Nederlands Bijbelgenootschap 1951

Een fantastische tekst: we zijn een nieuwe schepping in Christus en het oude is voorbij gegaan.

Deze tekst hebben we als gezin regelmatig gezongen rond Oud & Nieuw. We denken dan terug aan wat er afgelopen jaar is gebeurd met hoogte- én dieptepunten. We kijken naar wat voor ons ligt en bidden voor een zegen voor het nieuwe jaar.

Maar ons leven mag ook volledig vernieuwd worden, omdat het oude niet meer voldoet. We zijn een nieuwe schepping door het geloof in Christus! Het oude IS voorbijgegaan met alle zonde, fouten en belastende zaken. En dat oude mogen we daarom ook bij God laten. Het nieuwe IS gekomen, een leven in geloof en vanuit Jezus Christus ligt al klaar. Het is niet alleen aan de buitenkant, waarbij als het ware onze oude versleten kleding wordt vervangen door een nieuwe set. Wat is het geweldig dat we ook van binnen uit zijn vernieuwd.

God verandert ons volledig, ons leven wordt als het ware omgewisseld. Jezus heeft ons oude leven op het kruis gebracht, en wij krijgen in ruil (wat een wonder) Zijn eeuwige leven aangeboden.

Het is volbracht, Jezus mag wonen in ons hart. Dat alles is uit God. En inderdaad, let op de voltooide tijd en de stelligheid van deze tekst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *